Merkür Retrosu

Bu yazı Astrolog Bahar Turhan tarafından yazılmıştır.
Bir Merkür Retrosundan daha merhabalar 🙋‍♀️
10 Mayıs - 3 Haziran arasında etkilerini gösterecek olan bu retro dönemine oldukça etkili bir Ay Tutulması da eşlik edeceği için hareketli bir dönem bizleri bekliyor.
Öncelikle Merkür, retrosunu 23 Mayıs'a kadar kendi yöneticisi olduğu ikizler burcunda yapacak,daha sonra 3 hazirana kadar boğa burcunda retroya devam edecek.En güçlü etkilerini tabii ki yöneticisi olduğu ikizlerdeyken gösterecektir.
Merkür bizlerin düşünce şeklini,iletişim dilini ifade ettiği için bu süreçte en çok etkileyecek olduğu konuların başında iletişim dilimizdeki yanlış anlaşılmalar,içe kapanık olma durumu,zihinsel gel-gitler geliyor. Kendimizi anlatmakta ve karşı tarafı anlamakta sorunlar yaşayacağımız için olayları sonuçlandırma açısından oldukça zor bir dönem.
Bunların yanı sıra artık hepimiz biliyoruz ki bu dönemde; yazılı-sözlü anlaşmalar,elektronik alım-satımı,gayrimenkul veya araç alım-satımı,yeni iş başvuruları yapmak ve seyahat etmek için çok da uygun bir süreç değil.Öncesinde adım atılmış fakat yarım kalan konulara devam edilebilir fakat bu dönemde sıfırdan atılacak olan adımların uzun vadede sizi olumsuz etkilemesi söz konusu. 
Ve son olarak eski aşklardan bolca dönüş olabilir ama bu konuda da ne yapmamız gerektiğini biliyoruz değil mi ? "Retroyla gelen retroyla gider" klişesini değiştirebilecek bir söz bulamadım henüz,şimdilik bununla idare edelim 🤣
Sevgiler 🌸