CHİRON ÇARPMASI VE İLİŞKİLER

Bu yazı Karma Astrolog Sinem Kaya tarafından yazılmıştır.
İlişki astrolojisinde, perdenin ardındaki kahraman chiron! Hani deriz ya, dili olsa da konuşsa? işte bunu chiron için diyemeyiz. Chiron konuşur, yaşar, yaşatır, acır, acıtır. 

İlişkilerde sağlamlık, temel atma, sadakat gibi temalarda karmanın lordu Satürn'ün de söz hakkı büyüktür. Satürn ilişkileri özellikle akit /kontrat ile bağlı olan yapıları doğruluk dürüstlük ile sınar, sınavdan geçenleri oyunun ikinci sahnesine taşır. Venüs ile açıları zaten kişinin kendisi ile olan değer duygusuna dair ipucu verir. Bu da zaten benden bize giden yolculukta kapının kilididir. Ama bu yazının konusu değil.

Gelelim sebebi ziyaretim olan Satürn ve Chiron açılarına. Sinastri haritanızda bu ikili arasında kare, karşıt, kavuşum açıları varsa ilişki ayrılık ile sınanır. Bazen ilk anlamıyla, bazen de ilişki içinde uzak mesafe hasıl olur; gemi kaptanları ile, farklı şehirler ya da ülkelerde süren bir ilişki vb.

İkincisi belli bir süre "kontrollü" olarak, bir nevi irade kullanılarak yaşanırsa, ilişkinin kaderi değişebilir ve enerjiyi okuyup bunun üzerine çıkabilme fırsatını yakalarsınız. 

Bu ikili arasındaki sorunlu açıya "Chiron çarpması" denir. Astroloji bilmek aşka düşmenizi direkt etkilemese de çarpılmanın dozunu yumuşatır. ☺