Juno

Bu yazı Astrolog Nursel Çetinkaya tarafından yazılmıştır.
14 Şubat’ta kutlanan Sevgililer Günü’nde sevenler aşklarını kutlama ve hediyelerle gösterirler. Bu günün tarihçesini kesin olarak bilemesek de, Antik Roma’da 13-15 Şubat arasında kutlanan, şehri arındırmak ve doğurganlığı arttırmak amaçlı olan Lupercalia Bayramı’yla ilişkilendirilebilir.
Lupercalia boyunca, kadınların adlarının yazılı olduğu kağıtlar bir kavanozda toplanırdı ve erkekler de burdan bir kağıt çekerdi. Erkek ve ona çıkan kadın, festival boyunca bir arada olurlardı ve birbirlerinden hoşlanırlarsa, beraber daha fazla zaman geçirirlerdi. Romalılar kadersel eşlere inandığı için, festival aşkı bulmak için harika bir fırsattı. Zaten çoğu çift de Lupercalia’dan sonra bile birlikte olmaya devam eder ve Haziran’da evlenirdi. Haziran da Romalıların geleneksel olarak evlendikleri aydı.
Haziran ayının İngilizce’de neden “June” adını aldığını hiç düşündünüz mü? Bu ayın adı Romalı bir tanrıça olan Juno’dan gelir. Yunanlılar tarafından Hera olarak adlandırılan Juno, Jüpiter’in (Zeus’un) eşidir. Ruh eşlerinin bir araya gelmesi ve evliliklerden sorumludur. Venüs aşkı temsil etse de, Juno bağlılık ve sadakatle ilgilidir.
Astrolojide Juno evliliği ve eşte aranılan özellikleri temsil eden bir asteroiddir. Haritanızdaki Juno yerleşimine göre, birine bağlanmak ve sağlıklı ilişkiler kurmak için neye ihtiyacınız olduğunu anlarsınız.
Juno ayrıca eşinizin özelliklerini de gösterir – ne tarz bir insan olacağını, nerede tanışacağınızı vb. Haritanızdaki Juno’yu anlarsanız, daha baştan size uymayan, ters gelen biri için yıllarınızı harcamazsınız.
Yani Sevgililer Günü’nün tarihi Lupercalia’ya kadar gidebilir, Haziran ayı ve haritamızdaki Juno’yla bile bağlı olabilir ve daha derin bir anlama sahip olabilir.
Umarım Juno sayesinde uzun ömürlü bir ilişkide ne aradığınızı keşfedersiniz. Sevgi dolu bir Sevgililer Günü dileğiyle …