Merkür Retro (14 Ocak- 4 Şubat 2022)

Bu yazı Astrolog Büşra Nur Akgül tarafından yazılmıştır.
   MERKÜR RETROSU Kova Burcu’nun 10 derecesinde bugün itibariyle başladı. Zeka ve iletişimden sorumlu Merkür’ün bu pozisyonu genel olarak içe dönük bir zihinsel enerji verdiği için dalgınlıklar yaşatır ve eskileri hatırlatır. Özellikle Merkür etkili kişiler (Güneş, Yükselen, İkizler veya Başak burçları veya Merkür’ü bu burçlarda veya Kova’da olan kişiler) dikkat dağınıklığını fazlaca yaşar. 

   Bu dönemde yapılan alışverişlerde ve alınan kararlarda dalgınlık sebebiyle hata yapma ihtimali yükseltir ve ayrıca trafik kazalarında da artışlar görülür. Merkür’ün bulunduğu burca ve haritamızda bulunduğu eve göre retro yorumları yapabiliriz. Kova Burcu teknolojik aletleri yönettiği için bu dönemde elektronik aletler ve motorlu araçlar arızalanır. Sosyal medya ve banka hesaplarında verilerin haksız olarak ele geçirilmesi artar, trafik cezasına sebep olan uygulamalar artar. Bu dönem uzun zamandan beri özen göstermeden kullandığımız teknolojik aletlerin ve motorlu araçların uzun zamandan beri ortaya çıkmayı bekleyen sorunlarının gün yüzüne çıktığı dönemdir. Tamir için için uygun bir zamandayız, bu dönem yapılan tamirlerde arızalar derinden incelenir ve yeni arızalar da kolaylıkla fark edilir ve bu sayede sorunların hepsi çözülmüş olur.

   Bu dönemde önemli verilerin kopyalarının birkaç farklı kaynakta saklanması tavsiye edilir. Bazen yaşanan arızaların retro sonrası düzeldiği söylenir. 

   Yeni bir işe başlamak ve yeni bir şey satın almak için 4 Şubat sonrasını beklemek daha iyi olacaktır ancak Şubat’ın başında Merkür retrosunun gölgeli günleri devam edeceği için Merkür’ün durağan pozisyonda olduğu bu dönemlerde de yeni bir anlaşma yapmak ve araç gereç satın almak için uygun bir dönem olmayacaktır. Bu dönemde anlaşılan konular, başlanılan ilişkiler ve alınan eşyalar konusunda sorun yaşama ihtimalimiz yüksektir.

29 Ocak’ta Venüs, 4 Şubat’ta da Merkür retrosu bitiyor. Şubat’ın ortasına kadar yeni bir ilişkiye başlamak veya ilişkilerde ciddi adımlar atmak,  evlenmek ve ortaklıklar kurmak için uygun zamanlar olmayacaktır. Eşyalarınızı satmak veya yeni yatırımlar yapmak için de uygun zamanlar değil. Ancak Venüs retrosunun bitişiyle beraber Şubat ayının başında  altın ve dolar fiyatları tekrar yükselişe geçebilir ve sattığımız eşyalar için üzülebiliriz çünkü şimdikinden daha değerli olacaklardır. Ayrıca Merkür’ün de retro olması sebebiyle verilen kararların pişmanlıkla sonuçlanacağı dönemlerdeyiz. Bu konularda önemli girişimlerde bulunmak zorundaysak bu konuyu ayrı ayrı günlerde mutlaka birkaç kere değerlendirmemiz bu konuda yaşayacağımız sorunları azaltacaktır.

   Venüs retrosunun etkisiyle özellikle yükselen Boğalar başta olmak üzere yükselen Yay ve İkizler maddi konularda zor zamanlar geçiriyor olabilirler, borçlanıyor veya mallarını elden çıkarmak zorunda kalıyor olabilirler. Bu dönem geçici bir dönem. Venüs retrosu Şubat ayında bittiğinde Boğalar’ın maddi manevi değerler konusunda yaşadığı sorunlar Allah’ın izniyle geçecek.  
   Yükselen Başak ve Yengeçler için eski ilişkilere dönme gündemleri oluşabilir. Kova Burcu’nun ilk 20 derecesinde Venüs, Mars, kuzey ve Güney ay düğümleri ve Merkür’ü olanların da aynı şekilde eski ilişkilerle ilgili gündemleri oluşabilir.    
   Yükselen Balıklar’da da eski arkadaşların aranıp sorulacağı dönemler başladı, ancak bu etkilerin geçici olduğunu bilmeliyiz. Geçmişte yaşanan ve kapanmayan konular yeniden gündeme gelecek ve birbirimize olan karmik borçlarımız ödenecek, unutmayın ki bu dönemde hayatımıza yeni ve yeniden giren herkes,  karmik borç ilişkileriyle birbirimize bağlı olduğumuz kişilerdir ve bu botlar bu dönemlerde ödenir, Jüpiter’in de Balık’ta olması ilahi adaletin tecelli edeceği zamanlara geldiğimizi işaret ediyor. Alma verme dengesini bozarak aldığımız şeyler bu dönemde bizden gidecek, üzdüğümüz şekilde üzüleceğiz, alığımız kadarını vereceğiz. 
   18 Ocak Yengeç dolunayı yükselen Aslanlar’ın saklamak isteyebileceği şeylerin açığa çıkacağını gösteriyor, böyle korkuları olanlar bu dönemde sırlarını dikkatsizlikle vermekten, kişisel eşyalarını korumasız ve şifresiz olarak bırakmaktan veya başkalarının eline geçmesine izin vermekten sakınmalılar. Yengeç yerleşimleri olanlar ve yükselen Kovalar bu günlerde sağlık sorunları yaşayabilirler. Ödemler ve enflamasyonlar artış gösterebilir. Bunun geçici bir dönem olduğunu bilelim, endişe etmemeye ve gereksiz ilaç kullanmamaya özen gösterelim.