Merkür

Bu yazı Astrolog Nursel Çetinkaya tarafından yazılmıştır.
Yunanlılar tarafından Hermes olarak adlandırılan Merkür, haberleşme ve kısa yolculukların gezegenidir ve iletişim şeklimizdir. Nasıl iletişim kurduğumuz, dilimizi nasıl kullandığımız Merkür ile ilgilidir. Merkür aynı zamanda zeka, mantık, kardeşler ve komşular ile de ilişkilidir.

Temsil ettiği tüm bu konularda hız ve pratiklik sunar Merkür bize. Hareket, kolay kavrama yeteneği, hazır cevaplık ve diplomasi yeteneği verir. Taşımacılığı ve ticareti anlatır.
Merkür cinsiyetsiz bir gezegendir, ne dişi ne de erkektir. Yanında bulunduğu gezegen veya Güneş’e göre konumuna bağlı olarak dişil veya eril olabilir.

Güçlü bir Merkür hızlı kavrama, iyi konuşma, mantıklı düşünme ve yabancı dil yeteneği getirir. Fakat Merkür haritada kötü konumlanmışsa veya olumsuz açılara sahipse, eğitimde başarısızlık, dikkatsizlik, huzursuzluk ve kendini ifade edememeye sebep olur.

12 Ocak’ta 9° Kova’da başlayacak olan Merkür retrosu, 5 Şubat’ta 24° Oğlak’ta son bulacak. Bu süreçte, Merküryen konularda sorunlar söz konusu olabilir.
Merkür retrosunda iletişim şekline ve kanallarına dikkat etmekte, internet alışverişlerinde temkinli olmakta, gayrimenkul alım satımından kaçınmakta ve yeni teknolojik alet almamakta fayda var.

Hava burcunda gerçekleşmesi ve Venüs retrosunun da eşlik etmesi sebebiyle, ilişkilerde temkinli olmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte başlayacağınız ilişkilerde tutulmayan sözler ve boş vaatlerle karşılaşmanız çok olası.

Merkür retrosunu yarım bıraktıklarınızı tamamlayabileceğiniz ve küs olduklarınızla barışabileceğiniz bir dönem olarak değerlendirebilmemiz dileğiyle …