Ay Düğümleri Burç Değiştiriyor

Bu yazı Astrolog Nursel Çetinkaya tarafından yazılmıştır.
Ay düğümleri, Ay’ın Dünya çevresindeki yörüngesinin Dünya’nın Güneş çevresindeki yoluyla kesişmesi sonucu oluşan noktalardır. Kuzey Ay Düğümü (KAD) yükselen düğüm iken, Güney Ay Düğümü (GAD) alçalan düğümdür.

Haritamızdaki GAD karakterimizin geçmiş yaşamlarda vurgulanmış, ve bu yaşamda da kişiliğimizi ele geçirip dengemizi bozan bir yönüdür. Artık bu hayatımızda GAD pozisyonuyla gösterilen yön bize hizmet etmez, bizi geliştirmez. Duygusal bedenimizi yeniden dengelemek, bireysel varlığımıza güvenmek ve farkındalığa erişmek için haritamızda KAD pozisyonuyla gösterilen yöne doğru gitmemiz gerekir. KAD’ımızı incelediğimizde, bu yaşamımızın altında yatan temel derse bakmış oluruz.
23 Aralık’ı not etmek gerekir çünkü bu tarihte düğümler burç değiştiriyor. İkizler-Yay aksından Boğa-Akrep aksına geçen düğümler, 1.5 sene boyunca Boğa-Akrep hattından bizleri değiştirecek ve dönüştürecek.

KAD Boğa’ya doğru gitmeye çalışırken, bu 1.5 yıllık süreçte, maddi ve manevi anlamda sınavlara tabi tutulacağız diyebiliriz. Maddi sınavlarımız beden ve kimliğimiz arasında bağ kurmak, bu dünyadan beslenmek ve duyusal olarak zevk almak olurken; manevi sınavlarımız sabır ve sadakat duygusunu geliştirmek, şükretmek ve bağışlamak olacaktır. Kısacası, KAD Boğa’ya doğru gitmek, kendi hayatımızdaki maddi ve manevi değerlere sahip çıkmak ve hayatta kalmak için değer üretmek anlamlarına gelir.

2022’nin işaret ettiği ekonomik buhran, kıtlık ve gıdaya erişimde sorunlar gibi konuların da KAD Boğa temaları ile örtüştüğünü söyleyebiliriz. Demek ki önümüzdeki 1.5 yıl içinde, maddi ve manevi birikimimize sahip çıkmak, yokluk ve sıkıntılı durumlarda panik yapmadan, acımasız olmadan şükretmeyi öğrenmek, küçük şeylerle mutlu olmak ve istikrarlı kalabilmek hepimiz için önemli olacak.

Gitmemiz gereken yolda Ay düğümlerimizin bizlere rehberlik etmesi dileğiyle …