Venüs

Bu yazı Astrolog Nursel Çetinkaya tarafından yazılmıştır.
Yunanlılar tarafından Afrodit olarak adlandırılan Venüs, aşk ve güzelliğin gezegenidir ve sevgi dilimizdir. Nasıl sevdiğimiz, sevgimizi nasıl gösterdiğimiz, Venüs ile ilgilidir. Venüs aynı zamanda sanat, estetik ve para ile de ilişkilidir.
Temsil ettiği tüm bu konularda kolaylık ve rahatlık sunar Venüs bize. Güzellik, sanatsal yetenek, iyi yaşam ve savaşta zafer verir. Yaşam verici özelliği vardır; koruyan, üreten ve birleşme taraftarıdır. Bu nedenle de Venüs’e “küçük iyicil” denir.
Güçlü bir Venüs, kişinin para kazanma kapasitesini arttırır, kişiye zerafetle birlikte sanat ve estetik duygusu verir. Fakat Venüs haritada kötü konumlanmışsa veya olumsuz açılara sahipse, zevksizliğe, ilişkilerde başarısızlık ve kıskançlığa sebep olur.
19 Aralık 2021’de Oğlak burcunda başlayacak olan Venüs retrosu, 29 Ocak 2022’ye kadar devam edecek. Bu süreçte, Venüsyen konularda sorunlar söz konusu olabilir.
Venüs retrosunda dış görünüşünüzle ilgili kalıcı değişiklikler yapmaktan, ilişkiye başlamaktan, evlenmekten, gayrimenkul alım satımı yapmaktan kaçınmakta fayda var.
Para piyasalarında dengesizliklerin ortaya çıkabileceği, altın ve döviz yükselişlerinin görünebileceği, sağlam olmayan ilişkilerin sonlanabileceği bir dönemden geçiyoruz.
Venüs retrosunu kendi iç dünyamıza yönelebileceğimiz bir dönem olarak değerlendirebilmemiz dileğiyle …