Venüs Retro: Açık Yara Ol

Bu yazı Karma Astrolog Sinem Kaya tarafından yazılmıştır.
Venüs; alt arketipleriyle eros, deimos, fobos ve harmonia. Oğlak burcunda retrosuna doğru adım adım yaklaşırken Satürn iklimine girdi bile, çoktan. Ocak sonunda retrosu bittiğinde Venüs, "pembe terlikli kız" olmadığını bize çok güzel anlatmış olacak.

Venüs Oglak'ta kristalize olmuş, soğuk, mesafeli ve ciddi bir sevgi dilinden dem vurur. Oğlaktaki bir Venüs, kırılmamak icin buza dönmüş bir kaktuse benzetilebilir. Kendini dış dünyaya kapatan bir buzlar kraliçesi. Doğası sıcak olan Venüs, Saturn ikliminde üşür. 

Satürn ve Venüs'ün ortak yaratımı değersizlik üzerinedir. Bu soğuk ve donmuş iklim anne karnından yaralı çıkmaya, oradaki sıcaklığı bir daha bulamamaya ve hep bir yanının eksik kalması hissine çıkar. Eğer bu konularda, özellikle kendi gözümüzdeki değerimiz konusunda kara deliklerimiz varsa bu retro bir kez daha oraları yoklayacak ve iyileşme çağrısı yapacaktır. 

Ipuçlarını bulmak icin çevrende olan bitene bak. Hak ettigin değeri alıyor musun? Daha da önce sorulması gereken soru: Sen kendi degerinin farkında mısın? Gökyüzünün fırsatını değerlendir ve gerekirse açık yara ol.