Çocuğunuzun doğum haritası ile çocuklarınızı keşfedin... (15.12.2021)

Bu yazı Astrolog Ayşegül Bozdoğan tarafından yazılmıştır.
Evrende canlı, cansız tüm varlıkların bir doğum haritası vardır. İnsanlar, hayvanlar, bitkiler, sözleşmeler, şirketler aklımıza gelen herşeyin hatta mayaladığımız yoğurdun bile bir doğum haritası vardır. 😇

Doğum haritalarımız bize kim olduğumuzu, hayatta hangi psikolojik süreçlerden geçeceğimizi, maddi ve manevi olarak neler yaşayacağımızı, iç güdüsel olarak eğilimlerimizi, erken çocukluk döneminde ve yetişkinlikte yaşayacağımız karmik olayları ve bilinçaltı kodlarımızı "sebepleri ve çözümleri" ile anlatırken; ilişkilerimiz, yeteneklerimiz, kariyerimiz, yaralarımız, toplumsal kimliğimiz hakkında belki de en büyük ipuçlarını verir.  

✏️Peki çocukların doğum haritaları neden önemlidir?

Birçoğumuz yeni yeni haritalarımızı öğreniyoruz  ve bir şekilde öğrendiklerimiz ile çözümlemeye gitmeye çalışıyoruz. Çocuklarımızı yetiştirirken ise doğum haritası analizi, anne&baba ile ilişki analizi ebevenylerin erken farkındalık kazanması için oldukça önemli.

Neredeyse hepimiz ailemiz tarafından bilinçsiz olarak birçok şeye maruz kaldık maalesef.
"Dansçı olamazsın, sen öğretmen olacaksın"
"Hayır öğretmen değil, doktor olacaksın"
"O çocukla oynama"
"Ben kızımı balerin yapacağım"
"Çocuğum çok içine kapanık"
"Çocuğum hiç yerinde durmuyor, doktora götürmeliyim"
"Babası ile arası daha"
....
gibi cümleler ile  bugünlere geldik.

Oysa ki doğum haritaları doğduğu andan itibaren aslında çocuklarımızın, karekteri, hisleri, hobileri, sevgi alış veriş şekli, hangi mesleklere ilgi duyacağı, hareket ediş şekli, hangi konularla dönüşeceği veya hangi konularda hayal kırıklığı yaşama ihtimali olduğu, hangi alanlarda zorlanacağı, zihninin nasıl çalışacağı ve iletişim gücünün nasıl olacağı yönünde bize çok önemli ipuçları verir.

Örneğin anne kendi yaradılışı gereği gergin, otoriter, baskıcıyken çocuğun harita yerleşimi iletişim dilinin nazik ve içe kapanık olduğunu ifade ediyor olabilir ya da baba sessiz bir otorite figürü iken çocuk iletişim kurarak kendini beslemek isteyebilecektir. Bu durumda belirli bir farkındalık oluşana kadar sağlıklı iletişim kurulamayacaktır. Ya da aile çocuklarının spor yapmasını istiyorken çocuk sanatsal aktivitelere daha yatkın olduğu için belki de kimliğini bilinçaltında istemeyerek gittiği yüzme derslerinde gösteremeyecek ve geliştiremeyecektir. Bunun gibi binlerce örnek sayabiliriz.

Alınan tüm profesyonel yardımların yanı sıra çocuklarımızın doğum haritalarına hakim olup hayatta gitmeleri gereken yolda onları "doğru danışmanlık" ile yönlendirmek şüphesiz yadsınamaz bir kolaylık ve farkındalık seviyesidir.

Sevgilerimle, Ayşegül💕