Terazide bir yeni ay

Bu yazı Karma Astrolog Selen Çamlıbel tarafından yazılmıştır.
6 Ekim 2021 – Yeniay - Bugün saat 14:05 te Terazi burcunda gerçekleşecek olan yeniay ilişkiler, ortaklıklar, adalet, diplomasi, hukuk, ekonomi, maddi ve manevi değerler, anlaşmalar, sözleşmeler, güzellik ve estetik konularını gündemimize taşıyacak.

​Mars ile kavuşum halinde olacak yeniay, hareket enerjisini artırırken, bu konularla ilgili hızlıca sonuca ulaşma isteğimizi de tetikleyecektir. Yeniaya kavuşum yapan diğer gezegen Merkür ise, retro olduğundan, geçmişi, geçmişten gelen konuları, kişileri ve durumları önümüze getirirken, çözümlenmemiş, yarım kalmış her türlü ilişkiyi de yeniden gündemimize taşıyacaktır.

Başkente göre çizilen yeniay haritasında, dokuzuncu evde yer alan yeniay yüksek eğitim, eğitimciler, ticaret, alım satım, seyahatler, inançlar, yurtdışı bağlantılı işler, adalet, kadersel şans gibi konuları da gündemimize getirirken retro Merkürün işe karışması nedeniyle bu konularla ilgili yeni başlangıçlar yapmaktan ziyade, yarım kalan, tamamlanmamış iş ve konuları halletmemiz yönünde salık veriyor.

Yeniayın Chiron ile yaptığı karşıtlık, yine karmadan ve geçmişten getirdiğimiz yaralarımızı, çözümleyemediğimiz, bizleri zorlayan ve belki de kalbimizin kırılmasına neden olmuş, kendimizi sıkışmış ve çaresiz hissettiğimiz durumları yeniden hatırlatacak, bu konu, kişi ve durumlarla yüz yüze gelmemize neden olacak vesileler yaratarak derinlerdeki acı ve uhdeleri ortaya çıkaracak ve şifasını da beraberinde getirecektir.

Öz değeri, ben sen dengesini, ilişkiler içerisindeki konumumuzu sorgulatacak, revize etmemiz gereken durumlarla bizi karşı karşıya bırakacak bu 15 günlük süreçte, keskin çıkışlar, agresyon, kavga ve şiddet ağzımızım tadını kaçırabilir. Zira Mars, Chiron ve Uranüs vurgulu bu yeniay, dilimizin kemiğinin olmaması durumunda yaşanacak olayların, fevri çıkışların hesaplamadığımız sonuçlar doğurabileceğini, yeniaya Uranüsün yaptığı gergin açının, birdenbire olayları büyütebileceğini veya hiç beklemediğimiz reaksiyonlarla, tepkilerle karşılaşabileceğimizi gösteriyor.

Aile, vatan, maddi ve manevi güvenlik konularını tehlikeye sokabilecek beklenmedik durumlar para piyasalarını ve ekonomiyi de etkileyecektir. Yeniay, kavuştuğu sabit yıldızın da tetiklemesiyle baskıyı, taciz ve mobingi de beraberinde getirecek, insani duyguların yok olmasına sebebiyet vererek narsistlik içeren durumları da tetikleyecektir.

Diğer yandan retro Merkür ve retro Jüpiterin oluşturduğu uyumlu enerji, yine retroların devrede olması nedeniyle, geçmişten gelen hak edişlerimiz, haklılıklarımız var ise, verdiğimiz emek ve mücadelenin karşılığını bu yeniay döneminde alacağımızı işaret ederken, vakti zamanı gelmiş, olgunlaşmış ve erdemli davranıp sabırla beklediğimiz, belki de ilahi adalete ve sisteme bıraktığımız her türlü zorlayıcı ve haksızlığa uğradığımız konudaki geri dönüşlerin bizi mutlu edeceğini gösteriyor. Devam eden mahkeme, ticaret, eğitim ile ilgili konularda, yılmadan çalıştığımız ve emek gösterdiğimiz alanlarda, inancımızı sağlam tuttuğumuz ve hedefimize ulaşmak için tüm samimiyetimiz ve bilgeliğimiz ile hareket ettiğimiz her şeyin kazanımlarını da bu yeniay vesilesi ile elde edebileceğiz.

Satürnün de desteklediği bu dönemde baba, eril figür, otoriteler, yasalar, yöneticiler ve idarecilerden gelen yardımlar da olacaktır. Her ne kadar zorlayıcı etkileri mevzu bahis olsa da yeniay, ileriye yönelik, sağlam, istikrarlı ve güçlü bir enerji yakalayabileceğimizin, sağduyu ve olgunlukla girişeceğimiz işlerde başarıya ulaşabileceğimizin müjdesini veriyor. Atacağımız adımların yine Satürnün retro pozisyonda olmasından mütevellit geçmişe dayalı, kökleri öncelere dayanan konular, alt yapısı sağlam olan durumları içermesiyle paralel olarak bizi yükselteceğini göreceğiz bu yeniay.

​Retro Merkürün retro Neptüne yaptığı 150 derecelik açı özellikle alım satım ve maddi konularda dikkatli olmamız gerektiğini vurguluyor, kazançlarımızı değerlendirirken, atacağımız adımlarda hayalci ve bilinçsiz davrandığımız her türlü mecrada aldanma, aldatılma ve hayal kırıklığı yaşayabileceğimizi söylüyor. İlişkiler, anlaşmalar, algı, muhakeme, trafik, seyahat, iletişim konularında da bizi yanılgıya uğratabilecek bu durum, kafa karışıklıkları ve dikkat dağınıklığı nedeniyle kazalara da sebebiyet verebilir, dikkat!! Abartının, riyanın, dolandırıcılığın süslü yalanların, fantezilerin tuzağına düşmemek adına objektif olabilmek, illüzyon ve gerçeği ayırt edebilmek bu dönemde çok önemli olacaktır.

Ayrıca yeniaya karşıt olan Chironun bağışıklık sistemimizi savunmasız bırakması gibi bir tehlike ile karşı karşıya kalabilir, bel ve böbrek bölgesi ile ilgili sağlık sorunları ile uğraşmak durumunda kalabiliriz, dikkat… Diğer taraftan retro Jüpiterin altıncı eve yaptığı olumlu açı, bilim, teknoloji ve sağlıkla alakalı gelişmelerin yüzümüzü güldüreceğini işaret ediyor.

Bu yeniayla birlikte yepyeni bir sürece giriyoruz. 19 Kasımdaki Ay Tutulmasından önceki büyük değişimlerin öncüllerini bu yeniay ile birlikte deneyimlemeye başlayacağız.

Selen ÇAMLIBEL