4 Ekim Haftası Burç Yorumları

Bu yazı Astrolog Yasemin Ökmen tarafından yazılmıştır.
Genel etkiler:
Bu hafta Jüpiter, Satürn, Plüto retroları bitiyor. Son 6 ayı gözden geçirin. Bu baba gezegenler son 6 aydır yaptığımız hataları görelim, deneyimlediklerimizi tekrar düşünelim, hayatımızda olumlu değişiklikler yapalım diye retro hareket halindelerdi. Şimdi, 6 ay önce, yani bu gezegenler retro hareketine başlamadan önce hayatınızda neyle uğraşıyordunuz? Bitirebildiniz mi? Özellikle Venüsyen konularla ilgili (ikili ilişkiler ve para) hayatınızda ne gibi bir gündem vardı? Çünkü bu hafta Venüs Yay burcuna geçecek, ardından Güney Ay Düğüm ile kavuşacak. Satürn retrosu da bitti. Adaletli davranabildiniz mi? Bitirdiğimiz konular tekrar önümüze gelecek arkadaşlar. Bu hafta hortlayan konu her ne olursa olsun netleşmemiz gerekiyor. 

​​​​​​Haftaya Ay'ın kapanış fazında başladık. Ay balzamik fazdayken yeni işlere başlamamak daha iyidir. Çünkü hem enerjimiz düşük olur hem de işler daha yavaş ilerler. Önemli başlangıçlar için 6 Ekim'i beklemenizi fakat Mars kavuşumlu, Merkür retrolu bir yeniay olacağı için riskli girişimlerde bulunmamanızı tavsiye ederim. Bu hafta yapacağımız veya kendimizi bir şekilde içinde bulduğumuz başlangıçlar hayatımızda 2 yıl kadar etkili olabilir. Güneş ve Mars'ın kavuşumu 2 yıllık bir döngüyü gösteriyor. Önümüzdeki tutulmaya doğru giderken bu kavuşumu da göz önünde bulundurarak hatırlayalım; 2021 yazında Aldebaran etkili bir tutulma yaşadık. Adaletli davranmak zorundayız. Terazi Yeniayı Algorab  sabit yıldızının üzerinde gerçekleşiyor. Kimse ile kavgaya girmeyin, iletişiminize dikkat edin, sosyal medya hesaplarınıza dikkat edin, çok kalabalık alanlarda bulunmayın. Özellikle yeniay günü, Venüs 29 derece akrepteyken, güvenmediğiniz yerlerde durmayın. Bu yeniayın ardından Venüs Yay burcuna girecek. İkili ilişkilerde entrikadan sıkılan arkadaşlar, şimdi cesaretli olma zamanı, yeni maceralara hazırlanın! 

Koç ve Yükselen Koçlar;
İkili ilişkiler, açık düşmanlar, maddi ortaklıklarla ilgili evinizde güneş ve mars kavuşumda. Bu kavuşumun başlatacağı etki ile ilişkinizde bazı şeyler gün yüzüne çıkabilir, eski meseleler yüzünden ilişkilerinizde sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Karşınızdaki insan bencil tavırlar sergileyebilir, ego çatışmaları yaşanabilir. Bu hafta yaşayacağınız olaylar geleceğinizi şekillendirebilir. Kriz yönetmeye hazırlanın, gücünüzü toplayın. Venüs ise 8. evinizden, yani borç, kredi, operasyonlarla ilgili evden 9. Eve girecek. Yeniay anında anaretic derecede olacağı için bu hafta herhangi bir operasyon önermiyorum. Sağlık, gizli dönen işler, ortaklı paralarla ilgili etkiler/ sonlanmalar/netleşmeler alacaksınız. 

Boğa ve Yükselen Boğalar;
Ofise dikkat! Bu hafta yaşayacağımız yeniay sağlık, evcil hayvanlar, rutin işlerimiz ve iş hayatımız ile ilgili bizleri sert etkiler altında bırakacak. İş hayatınızda gündem ne olursa olsun tartışmaya girmeyin, sağlığınıza daha fazla dikkat edin ve evcil hayvanlarınız varsa kazalara karşı tedbirli olun. Camları açık bırakmayın, kırılacak dökülecek şeyler ortada durmasın mesela. Venüs Yeniay anında anaretic derecede sizlerin ikili ilişkiler evinde olacak. Burçların son dereceleri bir şeyi sona erdirir, yeni bir döngü başlatır. Bir süredir devam eden bir konuyu masaya yatırabilir, çözebilirsiniz veya karşınızdaki insanla yolları ayırabilirsiniz. Eğer ciddi bir problem yoksa iliskinizde bunun kararını Merkur retrosunda almanizı tavsiye etmem. Çünkü merkür retrosunda yaşanan durumlar sonraki merkür retrolarında tekrarlanır. 

İkizler ve Yükselen İkizler;
6 Ekim'de yaşayacağımız dolunay sizlerin 5. evinde gerçekleşiyor. Krizli, olaylı, kavgali bir dolunay olacak bu. O nedenle çocuklarla ilgili tedbirli olmak, aşk hayatınızda dengeli davranmak, yatırımlarla ilgili risk almamak sizin hayrınıza olacaktır. İkili ilişkiler evinizin yönetici gezegeni, retro halinda olan Merkür ile üçgen yapıyor. Bu durum özellikle ilişkisi olmayan ikizler burçları için sosyal medyadan bir çok flört getirebilir. Ayrıca Merkür 5. evinizde retro olduğu için yanlış bir karar vererek eski sevgililerinizden birine şans verme olasılığınızda var. Çünkü 8 Ekim itibariyle Venüs ikili ilişkilerle ilgili olan evinize giriyor. Sizler için önümüzdeki 1 ay ilişki kurma veya var olan ilişkileri canlandırma, ortaklıklardan gelir elde etme zamanı. Yeniay zamanı Venüs 6. evinizde anaretic derecede olacağı için sağlık, ofis gibi alanlarda krizli gündemler yasayabilirsiniz, dikkat. 

Yengeç ve Yükselen Yengeç; 
Aile, taşınma, ev konuları gündeme gelebilir. İş ve ev arasında dengesizlikler, plana uymayan durumlar yaşanabilir. Venüs Yeniayda 5. evinizde olacak; çocuklar, cinsel sağlığınız, yatırımlarınız, aşk hayatınızla ilgili etkiler alacaksınız. Ardından Venüs 6. evinize girecek ve önümüzdeki 1 ay boyunca iş, sağlık, evcil hayvanlar, ofis arkadaşlıkları ile ilgili etkiler yaratacak. Venüs 4 ve 9. evinizi yönettiği için evden çalışmak, sosyal medya üzerinden kazanç sağlamak, eğitimlere katılmak, bir iş bulup taşınmak için ideal zamanlar. Belki bazılarımız iş için yurtdışına gidebilir, bazılarımız ise evcil hayvan sahiplenebilir. 

Aslan ve Yükselen Aslan;
Yeniay 3. evinizde olacak. Yakın arkadaşlar, kardeşler, akrabalar, imza gerektiren durumlar hakkında sert etkiler alacaksınız. Bazılarımız için yurtdışı konularda sıkıntılı haberler, mahkemelerle ilgili zorlayıcı etkiler, seyahat planlarının iptal olması veya plansız seyahatler yaşanabilir. Araç kullanan aslanların ekstra dikkat etmesi gereken bir süreç. Bu hafta yaşayacağınız önemli olaylar sizi 2 yıllık bir döngüye sokacak. Yaptığınız başlangıçların etkileri arkaplanda da olsa 2 yıl sürecek. Venüs ise 5. evinize giriyor ve odağınızı aileden aşk hayatına çeviriyor. Önümüzdeki 1 ay boyunca aşk hayatınızla ilgili hareketlilikler, yatırımlarınızla ilgili sonuçlar, hobilerle ilgili durumlar yaşanabilir. Yakın cevrenizden biriyle veya yakın cevrenizden birinin aracılığı ile bir ilişkiye başlayabilirsiniz. 10. evinizin yönetici gezegeni 5. evde olduğu için hobiler ve yeteneklerden para kazandığınız veya beklenen ödüllerin geldiği bir dönem olabilir. Bazı aslanlar çocuk sahibi olmaya karar verebilir, hamilelik haberleri alabilir. 

Başak ve Yükselen Başaklar;
Yeniay sizlerin para evinde gerçekleşecek. O kadar para harcatabilir ki bu, beklenmedik durumlar yüzünden borçlara girebiliriz, umduğumuz paralar gelmeyebilir. Venüs ise 4. evinizde, bu bir aylık süreçte ailenizle bağlarınızı güçlendirebilir, evde yeni başlangıçlar, değişiklikler yapabilirsiniz. Evden, sosyal medyadan para kazanabilirsiniz. Aranızda ticaret yapanlar varsa çok kârlı bir dönem. Ama bu hafta oluşan kriz açısı hesapta olmayan seyahatler, sosyal medyadan yapılabilecek alışverişler konusunda ekonominizi zorlayacak gibi duruyor. Para kayıplarına dikkat. Diger yandan 2-6 evlerde üçgen açınız var, bazılarınıza işle ilgili fırsatlar gelebilir, bazılarınız ise bu bölgedeki Jüpiter 7. evi yönettiği için ikili iliskilerle ilgili şanslı etkiler verebilir. 


Terazi ve Yükselen Teraziler;
Venüs 6 Ekim'deki yeniayla birlikte para evinizden çıkacak, elinizden çikabilecek bir parayı gösteriyor. Sonrasında 3. evinizde olacak, seyahatler, imzalar, eğitimler, yakın cevre ve kardeşlerle ilgili güzel gelişmeler yaşanabilir, yakınlarınızdan maddi destek görebilir, sizi mutlu edecek haberler alabilirsiniz. 1. evinizde gerçekleşen Güneş ve Mars kavuşumu ise bu hafta sizi biraz bencil, alıngan yapabilir. Mars terazide düşük konumda olduğu için insanlarla ilişkilerinizde biraz daha karşı tarafı anlamaya özen göstermelisiniz. Özellikle ikili ilişkilerle ilgili gerginlikler yaşayabilirsiniz. 

Akrep ve Yükselen Akrepler;
Sağlığınıza ve psikolojinize ekstra dikkat etmeniz gereken bir dönem. İnsanlara olan sabrınız sınanabilir, geçmiş olaylar, geçmişinizden pek haz etmediğiniz insanlar karşınıza çıkabilir. Yalnız kalıp kendinize odaklanmak istediğiniz bir dönemdeyiz. Fakat insanlar anlayış göstermeyecekler gibi duruyor. Arkanızdan dönen bazı işleri de farkedebilirsiniz. Mars ve Güneş kavuşumu iki yıllık bir döngüyü gösterdiği için kendinize, bilinçaltınıza, sağlığınıza ve psikolojinize yönelik bir uyanışa geçeceksiniz. Venüs ise 6Ekim'deki Yeniaydan sonra para evinize geciyor ve bir ay kadar burada seyahat edecek. Burası 7. evi yönettiği için ortaklıklarla ilgili finansal bir etki verecek. Ortaklı işler veya iliski bazında düşünürsek; sosyal medyada veya seyahatler aracılığıyla tanışacağınız ya da bir eğitimde tanışacağınız biriyle bir ilişki durumunu gösteriyor olabilir. 

Yay ve Yükselen Yaylar;
6 Ekim'de yaşanacak olan krizli Yeniay sizlerin 11. evinde gerçekleşecek, 11-5 aksında karşıtlık alacaksınız. Bu durum arkadaslar, sosyal çevre ile ilgili olumsuz durumlara yol açabilir. Aşk hayatınız veya çocuklarınızla ilişkiniz olumsuz etkilenebilir. Gelecek ideallerinizi yeniden sorgulayacagınız bir süreci gösteriyor. Hayatınızda 2 yıl kadar etkili olacak bir döngünün başlangıcı aynı zamanda bu. Sosyal çevrenizi düzenlemeniz, temizlemeniz gerekebilir. Aynı zamanda 11. ev internet ve sosyal medyayı da temsil eder. Güvenliğinize dikkat etmelisiniz. 

Oğlak ve Yükselen Oğlaklar;
6 Ekim'deki Yeniay İş, sorumluluklar, kariyer konuları veya evliliğinizle ilgili zorlayıcı durumları gösteriyor. Aileniz ve kariyer hayatınızla ilgili dengesizlikler, evden uzak kalmak, fazla çalışmak zorunda olmak veya ailenizin iş hayatinızla ilgili eleştirileri canınızı sıkabilir. Yeniay'da ay da mars ile kavusumda ve Ay sizin 7. evinizi yönettiği için ikili ilişkilerle ilgili daha gergin durumlar yaşanabilir, bu durumda duygularınizı kontrol etmenizi ve herhangi bir konu hakkında karar almamanızı tavsiye ederim. Merkür 10. evde retro halinde olduğu için basvurduğunuz işler veya eski iş arkadaşlarinızla ilgili haberler alabilirsiniz. Yeniay'dan sonra Venüs 12. evinize girecek, gizli ilişkiler içinde olma eğiliminiz olabilir. 12. ev gizlilikle ilgilidir. Belki yeni bir iş fikriniz var belki de bir ilişkiniz var ve önümüzdeki 1 aylik dönemde biraz gözlem yapmak, atılıma geçmeden önce araştırmak veya üstünde düşünmek istiyorsunuz. Venüs yay transiti sizi olumlu etkileyecek. Bu süreçte geçmişinizden insanlarla tekrar bağ kurabilir, bir sağlık probleminiz varsa iyileşme gösterebilir. 

Kova ve Yükselen Kovalar; 
Kova burçları 1. evlerindeki Satürn ve Jüpiter şokunu atlatabildiniz mi? Bir yaninız sorumluluk almak istiyor, diğer yanınız üşeniyor. Bir yanınız kilo vermek istiyor, ama bir türlü inat edip başaramıyorsunuz. Üzülmeyin, Jüpiter retro hareketini bitirdi. Birkaç aya gelişme sağlarsınız :) yeniay sizlerin 3-9 evlerine etki ediyor. Bu dönemde özellikle Yükselen kovalar mahkemelik olmamaya dikkat edin. Mars-Güneş kavuşumlu, chiron karşıtlı bir yeniay olduğu için hem en az 2 yıllık bir süreci gösterir, hem adaletsizlikleri gösterir. Bu hafta seyahatlerde çok dikkatli olmalısınız. Beklenmedik seyahatler, trafikte kazalar, yakın arkadaşlarla ilgili beklenmedik durumlar, tartışmalar yasanabilir. Özellikle uzun seyahatler, yurtdışı ile ilgili gündeminiz varsa bu durumlar canınızı sıkabilir. Merkür-Jüpiter ücgeni ise yarim biraktiginiz egitimlerle ilgili düşünme, belki yeni bir başlangıç veya tamamlanma verebilir. Yeni bir dil öğrenmeye karar verebilirsiniz, bir eğitime kayıt olabilirsiniz. Fakat ikili ilişkilerle ilgili gergin durumlar söz konusu, var olan iliskilerde dengeyi korumaya çalışmalısıniz. Venüs ise 10. evinizden çikarak 11. evinize giriş yapacak. Arkadaş grubunuz, eski arkadaşlarınız, gelecek planlarınız ve sosyal gruplarla ilgili şansli bir döneme giriş yapıyorsunuz. İnternet veya sosyal medya aracılığıyla para kazananlar için önümüzdeki bir aylık süreç olumlu görünüyor. 

Balık ve Yükselen Balıklar; 
8. evinizde gergin bir durum var arkadaslar. Burası borçlar, krediler, operasyonlar, sağlıkla ilgili olumsuzlukların yasanabileceğini gösteriyor. Beklenmedik bir haber, imza gerektiren bir durum, yakın arkadaşlarla ilgili fiyaskolar veya seyahat trafiği, iletişim sorunları yaşanabilir. Her ne kadar bu alandaki Merkür 12. evdeki Jüpiter ile ücgen açı yaparak sizi koruyacak olsa da, borçlarınıza, para konularına çok dikkat edin. Kredi çekilecek bir dönem değil eğer bir aciliyeti yoksa erteleyin. Venüs ise 9. ev transitini tamamlayacak ve 10. evinize girecek. Artık kariyerinizle ilgili yeni bir durum söz konusu diyebiliriz. Geçmişte hakettiğiniz bir para, eski iş arkadaşlarınız, hakettiğiniz bir pozisyon veya başvurmuş olduğunuz bir işle ilgili olumlu gelişmeler yaşanabilir.