Değer Bilmez Misin?

Bu yazı Karma Astrolog Sinem Kaya tarafından yazılmıştır.
Doğum haritalarında Boğa yerleşimi, 2. Ev bağlantısı ya da Venüs - Satürn sorunlu açıları olan kişilere özdeğer kavramından bahsederim. Kişide zaten olan ve sorun yaratan bu kavramın bilince çıkarılmaya ihtiyacı vardır. Kişi adını koyamasa bile, iş yerinde eşit iş tanımlarında dahi aldığı az maaştan, ilişkilerinde değer görememekten, özensiz davranılmaktan ve aslında "görülmemekten" şikayet eder. 

Özdeğerin komşuları olan özsaygı ve özgüven konuları da duruma göre kendini belli eder. Hepsi aynı kişide eşit derecede hissedilmek zorunda değildir. Birileri öne çıkabilir, diğerlerini ardından sürükler. 

Konu şu ki toplumumuzda bu yoksunluklar oldukça fazla olmasına rağmen, bilinmez. Kişilere ne demek olduğunu tanımlamak durumunda kalırım çoğu zaman. İlginçtir ki ikili ilişkilerde özdeğeri ile sorun yaşayan biri güçsüzlük korkusu olan birine çekilir. Birinin gücünü diğerinin değer duygusunu ortak alanda hızlandırılmış turda şifalandırması için bir fırsattır bu.

En basit tabirle kendimizi olduğumuzdan daha az sanmaktır öz değer eksikliği. Doğamızda bununla geliriz ve tekamülde bunu aşmaya çalışırız. 

Yazının esin kaynağı #denizerten'in #kıyamet kitabında Tevrat'taki anlatımla Adem ve Havva'ya yasak elma karşılığında sunulan ödülün anlatıldığı yerdir. Yendiği takdirde "Tanrısallaşmaları ve sonsuz olmalarıdır" ödül.

Gelin görün ki dışa bağımlılığın ilkel tohumları atılmıştır bu şekilde. Değerimizi veren, arttıran şeylerin bizim dışımızda olması! Öyle sanılması!

Bazen gücümüzü kristal bir taşa, bazen bir şifalı ota bazen de kaynağı belirsiz enerjilere devrettiğimiz geldi mi aklınıza?

Ya da o evi alırsanız, o okula çocuğunuzu gönderirseniz, o marka giyinirseniz daha saygın ve değerli olacağınız hissi?

Düşünmeye değmez mi?