Ceres: Bereket ve Hasat Tanrıçası

Bu yazı Karma Astrolog Sinem Kaya tarafından yazılmıştır.
Ceres' in sorularını duyma vaktin gelmiş olabilir!

Ceres, dişi Tanrıça, Persephone'nin annesi, bereket ve hasattan sorumlu, ruhsal, fiziksel ve zihinsel beslenme, besleme temalarıyla ilgilenir.
Asteroidlerin genelinde olduğu gibi Ceres'te de haritamızın bütününe dair ipuçları gizlidir, kolektif bilincdisindan cekilen derin enerjidir.
Ceres, bize kendimizi nasil beslememiz gerektiği konusundaki gizi fısıldar. Nelerden ve nasıl besleneceğimizi bilmek aslında kozmik enerjinin bizi hangi kanaldan bekleyeceğini de bilmektir. Bir başka deyişle, sevildigimizi nasıl hissettiğimizdir daha derinde.

Hayata katkı olduğun yerden sen de beslenirsin, vermenin tadı işte burda başka bir lezzete bürünür. Karşılık almak için vermekten farklıdır, bu. Vermenin kendisi şifadır, almak ise hediyesi.
Anne - çocuk ilişkisine de göz kırpar. Bağlılık, bağımlılık dengesi, kızını "evlendiren" annenin yaşadığı psikolojik yoksunluk, bereketinin kaçması ve belki de kendi gençliğine veda edişi, küskünlüğü vardır tabanda. Ve her şeyin zıddıyla var olması aslında dengeye gelişe çağrıdadır.

Kendini neyle besliyorsun?
Beslenirken aldıklarının, bilginin ve ilmin zekatını veriyor musun?
Ruhtan mı, egodan mı besleniyorsun?
Ruhun mu doymak bilmeyen yoksa fani egon mu?
Ne olursa sevildigini hissedersin?